עוגת גבינה וביסקווטים

זמן הכנה:
זמן אפייה/בישול:
מספר מנות:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(דירוגים: 4)
Loading ... Loading ...
סגור לתגובות

המרכיבים
400 גרם ביסקווטים פתי בר קלאסי
חבילה של פירות קפואים (פסיפלורה, פטל, אוכמניות, תותים וכד')
200 גרם חמאה
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%
28 גרם ג'לטין (2 שקיות של 14 גרם)
100 גרם אבקת סוכר.

אופן ההכנה
נפשיר את הפירות הקפואים בקערה עד להפשרה מלאה.

להכניס לשקית את הביסקווטים ובעזרת מערוך לרסק (בתנועת רידוד)

בסיר קטן להמיס את החמאה על אש נמוכה עד שתהה נוזלית, ללא גושים (זהירות! לא להרתיח)

לתבנית עגולה קפיצית (26 ס"מ) לשפוך את הביסקווטים ואת החמאה המומסת ולערבב היטב. (אפשר גם בקערה ואז להעביר לתבנית)

להדביק את פירורי הביסקווטים קודם לדפנות התבנית ולאחר מכן לתחתית התבנית ולהכניס למקרר.

בסיר קטן נרוקן שקית ג'לטין (14 גרם) ונוסיף כוס מים בטמפ' החדר. נערבב היטב כ-2 דקות. לאחר מכן נחמם על אש נמוכה מאוד תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות שכל הג'לטין יתמוסס במים. נשאיר את הג'לטין להתקרר.

כעת נקציף בקערה, בעזרת מיקסר, את השמנת המתוקה עד לקבלת קרם אחיד ויציב.

נוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה תוך כדי מהירות איטית של המיקסר.

נוסיף את הגבינה הלבנה בהדרגה תוך כדי מהירות איטית של המיקסר.

נוסיף את המים עם הג'לטין המומסך בהדרגה תוך כדי מהירות איטית של המיקסר ונכניס את הבלילה למקרר לכ-10 דקות.

נוציא את התבנית עם הביסקווטים מהמקרר ואת בלילת הגבינה והקצפת.
נמזוג את בלילת הגבינה והקצפת לתבנית בצורה אחידה. ונחזיר למקרר לכ-20 דקות.

בסיר קטן נרוקן שקית נוספת של ג'לטין (14 גרם) ונוסיף כוס מים בטמפ' החדר. נערבב היטב כ-2 דקות. לאחר מכן נחמם על אש נמוכה מאוד תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות שכל הג'לטין יתמוסס במים. נשאיר את הג'לטין להתקרר 10-15 דקות. לאחר מכן נוסיף חצי מהכמות (חצי-כוס) לקערה עם הפירות שהופשרו ונערבב היטב. נמתין 10 דקות ולאחר מכן נמזוג את הפירות לתבנית מעל בלילת הגבינה.

להכניס למקרר לכ-4 שעות לפחות.

בתיאבון

תגובות

הנושא/דף סגור לתגובות.